Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Förtroendet för Ebba Östlin (S) som kommunstyrelsens ordförande ska prövas på ett medlemsmöte under lördagen. Foto: Michelle Derblom Jobe/SVT

Ebba Östlin (S) om kritiken från ABF: ”Griper efter halmstrån”

Uppdaterad
Publicerad

Är ett utkast på en kommunbeställd rapport en allmän handling eller ska den räknas som ett arbetsmaterial som inte behöver lämnas ut? Efter att ha blivit nekade flera gånger fick ABF Botkyrka/Salem till slut ut handlingen de ville ha, när kammarrätten gjorde en annan bedömning än Botkyrka kommun i den frågan.

ABF Botkyrka/Salem tror att kommunen medvetet velat undanhålla utkastet eftersom det enligt dem bevisar att agendan hela tiden varit att stänga ner fritidsverksamheten.

– Jag blir förvånad över att det är det här ABF lägger sin tid på, att föra någon form av krig mot kommunen, eller mot mig, istället för att ta tag i de stora problem som utredningen har visat att de har i sin organisation, säger kommunstyrelsens ordförande Ebba Östlin (S).

Nyheter från redaktionen i Flemingsberg

Hemliga ljudinspelningar

ABF har även ljudinspelningar som de menar är ytterligare bevis. I en av dem hörs Ebba Östlin säga att rapporten måste bli ”tydlig”.

Hör hennes reaktion på inspelningen och vad hon menar med sitt uttalande i videon längst upp.

Kräver att Ebba Östlin (S) avgår

Vad tänker du om att ABF:s ombudsman kräver din avgång?

– Det är ingen hemlighet att ABF:s ledning är arg på mig. Jag tänker att under den här hösten har mitt parti och jag gått till val, fått förnyat och större förtroende, och jag har blivit vald till kommunstyrelsens ordförande igen. Det är det som räknas för mig.

Hur ser du på samarbetet med ABF framåt?

– ABF Botkyrka/Salem har varit en väldigt viktig aktör i kommunen historiskt sett. Min förhoppning är att de även framgent kommer vara det. Men just nu är det uppenbart att de inte har nåt förtroende för mig, de begär ju min avgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från redaktionen i Flemingsberg

Mer i ämnet