• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Snöveltorp, Öbonäs, Kårtorp och omkringliggande områden i Norrköpings kommun. Det brinner i en avfallsanläggning med kraftig rökutveckling som följd. Alla i områdena uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Foto: SVT

Konflikt stoppade Förbifarten – bygget återupptas till hösten

Publicerad

Efter sex månader är parterna överens – det stoppade arbetet med Förbifart Stockholm vid Häggvik. kommer att återupptas till hösten, rapporterar P4 Stockholm.

Förbifart Stockholm är ett av Sveriges största vägbyggen, men i början  av året stoppades arbetet vid trafikplats Häggvik av NCC. Byggbolaget menade att Trafikverkets underlag för projektet saknade viktig information för att bygga på riktigt sätt. Trafikverket som använt sig av digitala modeller i stället för av konventionella kartor som underlag, menade att så inte var fallet.

Nu har parterna kommit överens och arbetet med bygga Förbifart Stockholm kommer att återupptas till hösten, rapporterar P4 Stockholm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer