Foto: TT/SVT

Könsuppdelade bubbelbad kan bli kvar

Uppdaterad
Publicerad

De könsuppdelade bubbelbaden uppskattas av besökarna på Eriksdalsbadet. Nu kan de bli kvar.

Förra vintern hade Eriksdalsbadet stora problem med att besökare blev sexuellt ofredade. Och senaste i fredags utsattes en pojke av att en man tafsade på honom i en av badets bubbelpooler, skriver Stockholmdirekt.se.

LÄS MER: Mer personal ska minska tafsandet

Ofredanden på Eriksdalsbadet

Samtidigt har antalet anmälningar av sexuellt ofreedande minskat sedan förra vintern. Bara i januari i år anmäldes nio fall, medan det nu ligger på ett till tre fall per månad.

”Har lugnat ner sig rejält”

– Vi har lyckats stävja den problematiken vi hade då och det har lugnat ner sig rejält. Vi har mer personal på utsatta platser, vi har satt upp nya kameror och har en tydlig handlingsplan för att jobba proaktivt med frågan, säger Eriksdalsbadets chef Sara Franzén Shilwan till tidningen.

Som ett led i att få ner antalet sexuella ofredanden, och få besökarna att känna sig tryggare infördes könsuppdelade bubbelpooler. En pool är bara för män, en bara för kvinnor, och en tredje är för samtliga besökare.

LÄS MER: 10-åriga flickor sexuellt ofredade

Nu kan de könsuppdelade bubbelpoolerna bli kvar, enligt Sara Franzén Shilwan. I maj svarade en majoritet av besökarna till badet att de tyckte att separata bubbelpooler var bra, och nu i november ska uppdelningen utvärderas igen, skriver Stockholmdirekt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ofredanden på Eriksdalsbadet

Mer i ämnet