Dennis Wedin (M) är nytt bostadsborgarråd, en post som förra mandatperioden tillhörde Vänsterpartiet. Foto: TT/Malcolm Jacobson

Kritik mot nya majoritetens planer på ombildningar

Uppdaterad
Publicerad

Den nya grönblåa majoriteten i Stadshuset hade knappt hunnit presenteras innan kritiken kring sakfrågor kom. Den nya majoriteten har bland annat lyft frågan om att ombilda allmännyttans hyresrätter i ytterstadsområden. Något som har fått vänsterblocket att se rött.

– Vi har 80 000 aktivt sökande i bostadskön. Vi behöver varenda hyresrätt som finns, säger Clara Lindblom (V).

Det är mycket som är oklart kring de nya ambitionerna från de grönblåa. Det som är sagt är att man vill fokusera på ytterstaden. Precis som senaste man tog över makten från 2006. Då Lyckades man i väldigt liten utsträckning locka ytterstadsbor att köpa sina hyresrätter av allmännyttan.

Vänsterpartiet är de som gått till hårdast angrepp på den nya majoriteten för sin planer. De menar att ambitionen bygger på en myt om att det finns områden i Stockholms som domineras av allmännyttan

Hör politikerna från Moderaterna och Vänsterpartiet i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.