Foto: SVT

Tenstabor om ombildningsplaner: ”Bra om någon har råd”

Uppdaterad
Publicerad

Bostad- och fastighetsborgarrådet Dennis Wedin (M) lyfter fram Spånga-Tensta som en möjlig plats för fler ombildningar i Stockholm ytterstad. Något som välkomnas av de Tenstabor SVT träffade.- Det låter bra, men det beror på om folk har råd, säger Hassan Hussein som bor i Tensta.

I Tensta är 20 procent av bostäderna bostadsrätter. Det kan jämföras med övriga Stockholms stad där över hälften av bostäderna är bostadsrätter. Denna stadsdel lyfter Dennis Wedin (M) upp som en tänkbar plats för ombildning av allmännyttans hyresrätter.

De borgliga partierna har tidigare försökt få fler hyresgäster i ytterstaden att ombilda sina hyresrätter i allmännyttan till bostadsrätter. Det har dock gått trögt. I Tensta, Rinkeby och Skärholmen har ombildningarna varit ytterst få.

SVT träffade några Tenstabor för att höra deras åsikter.

  • Över hälften av de boende måste teckna intresse för att bostadsbolaget ska genomföra en värdering och lämna ett erbjudande.
  • Minst hälften måste förbinda sig att köpa sin lägenhet.
  • För att ombildningen sedan ska kunna genomföras krävs att två tredjedelar röstar ja på köpestämman.

Källa: Stockholms stad

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.