Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Tyvärr har lokalkostnaderna för hela KTH ökat med 150 miljoner”, berättar KTH:s prorektor Mikael Lindström. Foto: Donya Darvishi Gaziani/SVT

KTH:s prorektor: En ekonomifråga

Uppdaterad
Publicerad

En flytt av KTH Kista och KTH Södertälje utreds. Nu riktas kritik mot förslaget från flera håll och svar kring bland annat hur man ska få plats efterfrågas.

– Exakt hur flytten ska gå till tittar vi på efter beslut, säger Mikael Lindström, prorektor på KTH.

Att KTH i Kista och Södertälje eventuellt ska flytta ingår i en större översyn av lokaler. Startskottet var enligt Mikael Lindström, prorektor på KTH, ekonomin.

– Tyvärr har lokalkostnaderna för hela KTH ökat med 150 miljoner, men vi ser det också som en möjlighet att utveckla verksamheten, förklarar han.

Nyheter från SVT:s redaktion i Järva

Bland motargumenten nämns bland annat att det blir svårt att få plats i lokalerna på Valhallavägen, men även förlusten av det unika i Kistas och Södertäljes närhet till industrin.

Hör Mikael Lindström, prorektor på KTH, besvara kritiken i videon ovan.

Studentkåren: ”Det går inte som det ser ut nu”

En sak som lyfts i utredningen som en anledning att flytta in till innerstan är att KTH Kista inte har så kallad ”campuskaraktär”.

Mattias Lind som är student på KTH i Kista kan hålla med om att det inte är samma campuskänsla som inne på Valhallavägen men säger att många, trots det, är väldigt aktiva i olika studentorganisationer.

– Kista har en säregen känsla, ”Kistakänslan”. Det är mindre än många campus men det bidrar till en gemenskap, man känner ju de flesta.

Studenterna på Valhallavägen är också oroliga. Det är redan brist på självstudieplatser på campuset i stan och det är något Studentkåren vill se en lösning på innan ett beslut fattas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från SVT:s redaktion i Järva

Mer i ämnet