Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är viktigt att se människor med samma bakgrund som du lyckas”, säger före detta studenten Abyel Tesfay. Foto: Paulina Monzón/SVT

Abyel från Hjulsta tog masterexamen vid KTH i Kista – vill inspirera andra

Uppdaterad
Publicerad

KTH Kista arbetar sedan flera år aktivt med att locka ungdomar från närområdet till sitt campus – ett arbete som nu riskerar att gå förlorat om en flytt blir verklighet.

Abyel Tesfay, 24 år från Hjulsta tog masterexamen från KTH Kista för en månad sedan. Nu är han tillbaka för att prata på en inspirationsdag för grundskoleelever från närområdet.

Att locka ungdomar från närområdet till KTH är ett initiativ som Alexandra Leyton, kommunikatör på KTH, startade redan 2017.

Nyheter från SVT:s redaktion i Järva

– Vi jobbar mycket med förebilder. Representation är viktigt, ser man inte sig själv i de här rummen så tror man inte att man hör hemma där, säger Alexandra Leyton.

Besök från Akallaskolan

Muhammad Arshad är teknik- och mattelärare på Akallaskolan. Han menar att det är oerhört viktigt att den här högskolan finns i närheten.

– Jag blir ledsen när jag hör att de funderar på att flytta den här möjligheten från det här området. Eleverna blir alltid glada när de hör att de ska få komma hit. De får träffa studenter och lärare och blir väldigt inspirerade inför framtiden, säger Muhammad Arshad.

Följ med Abyel Tesfay och Akallaeleverna på inspirationsdagen i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från SVT:s redaktion i Järva

Mer i ämnet