Till vänster cyanid som hittats i offrets guldbutik. Till höger den arbetsyta där de beslagtagna burkarna innehållande cyanid troligen stod innan de hämtades. Foto: Bilder från förundersökningen

Kvinna åtalad för giftmord kvar i häktet – åklagaren yrkar på livstid

Publicerad

Den kvinna som står åtalad i Norrtälje tingsrätt misstänkt för att ha giftmördat en man hon hade sällskap med ska vara kvar i häktet. Det beslutade tingsrätten i dag. Domen kommer den 3 juni.

I februari förra året larmades ambulans till ett sommarhus i Norrtälje, där en man plötsligt blivit mycket dålig och avlidit. Till en början bedömdes mannen ha dött av naturliga orsaker. Men då hans anhöriga misstänkte att allt inte stod rätt till gjordes nya analyser av prover från obduktionen, och de visade att mannen hade höga halter av cyanid i kroppen – ett ämne som offret arbetat med och som återfanns i hans butik.

Misstankarna riktades mot mannens sambo, som tidigare i våras åtalades för bland annat mord och grov stöld. Enligt åklagaren är det hon som förgiftat mannen, och medan han låg döende stal hon bland annat en ring och en klocka av honom.

Yrkar på livstids fängelse

De senaste veckorna har rättegång hållits, och när den på onsdagen avslutades yrkade åklagaren på livstids fängelse, skriver Norrtelje Tidning.

Under torsdagen meddelade tingsrätten att kvinnan, som helt nekar till anklagelserna, ska vara kvar i häktet tills domen faller den 3 juni.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer