Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vid trapphussprängningen den 19 juni fick en person föras till sjukhus med ambulans och de boende evakuerades. Foto: Blåljusbilder

Explosion i trapphus i Hässelby

Uppdaterad
Publicerad

En explosion har skett i en trappuppgång till ett lägenhetshus i Hässelby villastad i Stockholm, natten mot måndag.

– Boende på ett våningsplan har fått evakuera byggnaden, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid polisen.

Strax innan klockan 01 på måndagen fick polisen larm från flera personer i området om en hög smäll.

– Det har helt klart smällt något i en trappuppgång och flera lägenhetsdörrar har skadats. Viss rökutveckling har skett men ingen brand, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid polisen.

En person har fått föras med ambulans till sjukhus, men uppges inte vara allvarligt skadad.

– Stockholms stad är på plats för att hjälpa de evakuerade, säger hon.

Kriminaltekniker på plats

Polisens kriminaltekniker kunde börja jobba vid huset vid 10:30-tiden under måndagsförmiddagen och var under eftermiddagen fortfarande på plats.

– De är vid bostaden och arbetar. Vi jobbar också med dörrknackningar och har vittnesmål som vi kan arbeta med i förundersökningen, säger Rebecca Landberg, polisens presstalesperson, under måndagseftermiddagen.

Farligt föremål hittades en vecka tidigare

Bara för en vecka sedan larmades polisen till Hässelby Villastad efter att ett föremål hittats i ett trappshus. Enligt polisens bedömning var föremålet avsett att ”orsaka skada” men att det inte gick att bedöma om föremålet var funktionsdugligt.

– Vi tittar om det finns kopplingar till tidigare händelser och jobbar för att få fram en motivbild, säger Rebecca Landberg.

Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.