Foto: TT arkivbild

Larm vid Slussen lät igen trots att det var urkopplat

Publicerad

Även natten till lördagen kunde boende omkring Slussenbygget vakna av högtalarrösten som uppmanar obehöriga personer att lämna området. Men inga personer befann sig på området och larmet var urkopplat.

Trots att larmet vid Slussenbygget var avstängt och inga personer befann sig på området, så startade det på nytt natten mot lördag.

– Teknikerna hade kopplat bort högtalarna från larmsystemet men man hade inte kopplat bort sladdar och kablar till högtalarna, säger Eva Rosman som sköter kommunikationen kring Slussenbygget.

Det stora bygget av nya Slussen är kameraövervakat. När kameran upptäcker en rörelse på natten, skickas en signal till bevakningsbolaget samtidigt som en högtalarröst startas som uppmanar personen att lämna området.

Rösten hörs över stora delar av Södermalm och Gamla stan.

Larmade under två timmar

Igår kopplades larmet bort efter att ha stört de boende under flera timmar natten till fredag. Men trots det var urkopplat så gick larmet igång även i natt och ljöd i två timmar innan man till sist lyckades få tyst på det.

– Ja, vi beklagar verkligen. Vi tror att det blev överslag i ett relä som gjorde att larmet gick igång, säger Eva Rosman.

Men nu lovar Eva Rosman att larmet tystnat för evigt.

– Nu ska hela larmet bort och ersättas med ett helt nytt. Nu ska en stark strålkastare tändas och lysa upp obehöriga personer på området nattetid, samtidigt som väktare larmas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer