Den nya köparen vill riva och bygga ny flytbrygga på Hornstulls strand. Foto: SVT

Liljeholmsbadet ska rivas – ersätts av liknande byggnad

Publicerad

Det anrika badhuset vid Hornstulls strand har inte gått att besöka på flera år. Nu sätter Stockholms stad ner foten och beslutar att det flytande inomhusbadet ska rivas, det skriver Dagens nyheter.

– Badet går inte att rädda, det har tjänat ut. Att restaurera det skulle bli mycket kostsamt och det kanske inte ens håller för att ta upp i torrdocka, säger fastighetsborgarrådet Dennis Wedin (M) till DN.

Liljeholmsbadet har varit stängt sedan 2016 pågrund av sitt dåliga skick. Det har en tid varit tal om att badhuset ska säljas till köpare som i sin tur kan rusta upp byggnaden. Men nu beslutar staden att badhuset får rivas.

– Att staden har låtit den ligga där, stängd, i år efter år är pinsamt och direkt oansvarigt. Vi har förlorat många år, även under min tid som borgarråd. Liljeholmsbadet har nästan blivit ett monument över att stadens förvaltningar inte jobbar ihop, säger Dennis Wedin till DN.

Ambitionen är att en liknande byggnad ska ersätta Liljeholmsbadet. Men något beslut i den frågan är inte fattat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.