Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör polisen om att en känd rapartist är skriven på adressen i Grimsta: ”Vi jobbar givetvis med att kartlägga vilka som bor på adressen” Foto: Emanuel Silva/SVT

Lokalpolisen i Vällingby om dåden: ”Stor påverkan på området”

Uppdaterad
Publicerad

På nyårsaftonskvällen sker en skjutning i Vällingby centrum, tre personer skadas och en avlider senare. Under natten till måndagen sker sedan en explosion i ett flerfamiljshus i Grimsta. Hör Vällingbypolisen om dåden i videon.

Förutom att arbeta med utredingen av både skjutningen och sprängningen i Vällingbyområdet arbetar polisen med att försöka öka tryggheten.

– Det är naturligt att två sådana här händelser inom en relativt kort tid påverkar området negativt. Vi försöker skicka ut patruller i området för att bara prata och samla vittnesmål, säger Johan Olsson lokalpolisområdeschef i Vällingby.

Våldsvågen i Stockholm

Enligt uppgifter till SVT är en känd rapartist en av de fyra som har gripits misstänkta för sprägningen. På adressen i Grimsta är en annan känd rapartist skriven, men polisen vill inte spekulera i fall det är ett av motiven till dåden.

Hör lokalpolisområdeschefen Johan Olsson berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet