Lotta Ställberg på skolavslutningen på Thea privata grundskola på Södermalm. Foto: Thea privata grundskola/Privat

13-åriga Lotta drabbas av skolstängningen: ”Jättestressigt”

Publicerad

Till höstterminen skulle Lotta Ställberg börja åttan på Thea privata grundskola på Södermalm. Nu, bara några veckor innan skolstart, får hon reda på att skolan stänger.
– Jag hade räknat med att gå kvar där, hela situationen blev jättestressig, säger hon.

I maj fick elever och föräldrar på Thea privata grundskola veta att skolan kommer renoveras till hösten och skolverksamheten kommer flyttas till andra lokaler. Men innan sommarlovet meddelas de om att de kan gå kvar på skolan. Nu, i mitten av juli, får de ett nytt besked: Skolan stänger.

Lotta Ställberg hade tur, hon fick snabbt besked att hon får en plats på en annan skola i närheten av där hon bor.

– Jag hade supertur, vi sökte in till Katarina norra och de hade bestämt att på grund av den här krisen så skulle de ha en plats i åttan så då fick jag den platsen. Men jag vet många som inte vet var de ska börja än, säger hon.

Har erbjudits alternativ skola

Thea privata grundskola har erbjudit eleverna plats på deras andra skola i Bromma, men det var inget alternativ för Lotta.

– För mig och mina kompisar så är det inte jättebra, den ligger väldigt långt bort så det är inte riktigt ett alternativ för någon av de jag känner.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer