• Viktigt meddelande:

    Kraftig rökutveckling från en vindsbrand i norra delarna av Landskrona. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Foto: Oscar Properties

Luftfartsverket överklagar beslut om Norra Tornen

Uppdaterad
Publicerad
Norra Tornen i Hagastaden är tänkta att bli porten till den nya Hagastaden. Men det har varit många turer kring de höga husen.

Detaljplanen var klubbad, men Luftfartsverket överklagade. De ansåg att det högsta tornet på 120 meter skulle störa flygtrafiken genom att påverka radartrafiken till Bromma flygplats.

Länsstyrelsen avslog överklagandet, men nu har Luftfartsverket valt att gå vidare och överklagat till Mark- och miljödomstolen.

– Störningen av LFVs radaranläggning kan inte bedömas som annat än betydande. Radarn är en förutsättning för flygtrafiken i Mellansverige och därmed ett samhällsintresse. Därför överklagar LFV Länsstyrelsens beslut, säger Petra Sernulf, LFVs chefsjurist i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer