Daniel Källenfors (M) kommunstyrelseordförande i Lidingö. Foto: SVT

M-toppen om lönekritiken: ”Vi gick fram för snabbt”

Uppdaterad
Publicerad

Den politiska majoriteten i Lidingö väljer att dra tillbaka det kritiserade förslaget om kraftigt höjda arvoden för politikerna. Nu ger kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors (M) sin syn på saken.

– Det uppkom en massa kritik och det har vi beslutat oss för att lyssna på, säger han.

Kritiken har handlat om att den politiska majoriteten kom med ett förslag om att kraftigt höja sin egna arvoden. Visserligen gällde höjningen även oppositionspolitiker men inte på samma nivåer som de styrande. Kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors (M) skulle genom höjningen bli den näst mest avlönade toppolitikern i Sverige.

Källenfors (M) förklarar

SVT Stockholm har vid flera tillfällen sökt den högsta politikern i Lidingö för en kommentar. Fram tills idag har Daniel Källenfors avböjt att kommentera.

Politikerlöner på Lidingö

– Vi inser att den här frågan är väldigt känslig och vi gick fram för snabbt. Nu tillsätter vi en parlamentarisk kommitté som ska jobba med de här frågorna, säger han.

Hör Daniel Källenfors förklara förslagen om höjning av sin egen lön i videon ovan.

I mars ska den nya parlamentariska kommittén vara färdig och beslut ska fattas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Politikerlöner på Lidingö

Mer i ämnet