Mannen misstänks för att ha sålt så kallat crystal meth. Foto: Ur polisens förundersökning

Man åtalas i stort narkotikamål – sålde stora mängder metamfetamin

Uppdaterad
Publicerad

En man åtalas i Stockholms tingsrätt för att ha sålt stora mängder narkotika i Stockholm. Bland annat har mannen sålt kristalliserat metamfetamin, en drog som tidigare varit relativt ovanlig i Sverige.

För polisen började ärendet som ett vanligt tillslag men har senare utvecklats till ett stort narkotikamål. En person är nu misstänkt för omfattande försäljning av narkotikatyperna kristalliserat metamfetamin (ICE) kokain, amfetamin, pulveriserat metamfetamin, ecstacy (MDMA), med mera.

– Vi är bekymrade över att kristalliserat metamfetamin börjar upptäckas i Stockholm. Om drogen blir billigare och får en ökad spridning kommer vi se en ökning av beroende individer. Vi hoppas på en ändring av praxis där kristalliserat metamfetamin ses som en betydligt farligare drog som därmed kan ge högre straff, säger Anette Stenström Fridlund, en av utredarna på polisområde Stockholm city i ett uttalande på polisens hemsida.

Genom den misstänktes mobiltelefon har en rad köpare identifierats. 15 personer åtalas eller har fått strafföreläggande för att ha köpt narkotika. Mannen som ska ha sålt narkotikan har suttit häktad sedan i juni. Han förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.