Den 8 januari sköts en man till döds på en pizzeria i Rinkeby. Foto: TT

Man häktad för mordet på pizzeria i Rinkeby

Uppdaterad
Publicerad

En man har häktats misstänkt för det uppmärksammade mordet på en man på en pizzeria i Rinkeby. Han är på sannolika skäl misstänkt för mordet, skriver polisen på sin hemsida.

Några dagar efter mordet greps mannen misstänkt för bland annat förberedelse till grovt rån och grovt vapenbrott, skriver Aftonbladet. Han blev därefter häktad misstänkt för de brotten. Efter en omhäktningsförhandling i torsdags släpptes han.

– Strax efteråt blev han återigen gripen, nu som misstänkt för delaktighet i det här mordet, säger åklagaren Erik Wendeby till TT.

Förnekar brott

Mannen häktades under fredagen på sannolika skäl misstänkt för mord. Sannolika skäl är den starkaste misstankegraden.

– Han förnekar brott och bestrider all inblandning i den här händelsen, säger mannens advokat Lars Ahlstedt.

Ytterligare en man som misstänks för mordet greps och anhölls under fredagen. Senast på måndagen ska åklagaren ta ställning till om han ska begäras häktad.

Dödsskjutning mitt i middagsrusningen

Det var den 8 januari i år som en man i 25-årsåldern blev skjuten på en pizzeria på Rinkeby torg. Han fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Mordet skedde mitt i middagsrusningen framför ögonen på gästerna på restaurangen. Många Rinkebybor skrämdes av att det dödliga våldet slog till mitt på deras förortstorg. Det fick stor uppmärksamhet i media som ännu ett i raden av mord och skjutningar i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.