Blommor och ljus på platsen där tolvåriga Adriana mördades vid en bensinmack i Norsborg i Botkyrka. Foto: TT

Man häktad misstänkt för hämndaktion efter mordet på Adriana

Uppdaterad
Publicerad

En man häktades under fredagen vid Södertörns tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mordförsök i Vällingby i september 2020. Brottet misstänks vara en hämndaktion efter mordet på 12-åriga Adriana, enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.

Totalt är åtta män häktade misstänkta för försök till mord, medhjälp till försök till mord och stämpling till mord under perioden 2 augusti till 23 november 2020. Brotten har skett på olika platser i Stockholm, bland annat i Norsborg och Vällingby.

Enligt Åklagarmyndigheten bedrivs förundersökningen i nära samband med mordet på Adriana, som skedde i augusti 2020 i Botkyrka.

– Gärningarna misstänks vara en hämndaktion för mordet den 2 augusti 2020 och misstankarna framkom när polis och åklagare fick del av chattar från den krypterade chattjänsten SKY ECC, säger kammaråklagare Ida Arnell i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på 12-åriga Adriana

Mer i ämnet