Blommor vid platsen i Norsborg där den 12-åriga flickan blev skjuten. Foto: Arkivbild

Ytterligare en häktad för mord på 12-årig flicka

Uppdaterad
Publicerad

Ännu en person har häktats misstänkt för inblandning i dödsskjutningen av 12-åriga Adriana i Norsborg i augusti förra året. Personen häktas på sannolika skäl misstänkt för mordet samt mordförsök i 16 fall vid samma tillfälle.

Personen häktas dessutom för förberedelse till mord och försök till mord vid en annan skjutning i Norsborg i slutet av juli 2020, enligt en pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.

Där framkommer att ytterligare en person har häktats för förberedelse till mord, samt försök till mord efter samma händelse i juli.

Mordet på 12-åriga Adriana

Åklagaren: Bevisläget ser väldigt bra ut

Sammanlagt är sju personer numera häktade, varav tre personer är häktade i sin utevaro.

– Utredningen är inne i ett intensivt skede och bevisläget ser väldigt bra ut vilket har lett till att ytterligare frihetsberövanden har kunnat ske, säger vice chefsåklagare Anna Svedin som är förundersökningsledare, i ett uttalande.

Det var tidigt på morgonen den 2 augusti i fjol som ett antal skott avlossades mot en parkering vid en snabbmatsrestaurang i Botkyrka från en förbipasserande bil. Adriana, som var ute med sin hund, träffades av två skott och avled av sina skador.

Polisen har tidigare slagit fast att flickan inte var måltavlan för skotten, men har inte berättat vem eller vilka som skotten var menade för.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på 12-åriga Adriana

Mer i ämnet