Samtliga överfall har skett inom ett relativt litet geografiskt område. Foto: TT

Man greps misstänkt för Rågsvedsöverfall – släpps

Uppdaterad
Publicerad

Den man som under onsdagen anhölls misstänkt för en överfallsvåldtäkt och två våldtäktsförsök i Rågsved sätts på fri fot. Överfallen i området har fått stor uppmärksamhet och runt 200 män har topsats i jakten på gärningsmannen.

Under dagen har en person gripits och anhållits, misstänkt för en våldtäkt samt två försök till våldtäkt i Rågsved. Mannen greps efter tips från allmänheten.

– Vi fick tips om att den man som anhölls under dagen liknade den fantombild som vi släppt av den misstänkte gärningsmannen, säger Ola Österling, polisens presstalesperson i region Stockholm.

Men under eftermiddagen meddelade polisen att mannen ska försättas på fri fot. Enligt polisen gav mannens DNA inte träff i registret. 

200 har topsats

I våras blev två kvinnor överfallna av en knivbeväpnad man i närheten av tunnelbanestationen Rågsved i södra Stockholm.

En 23-årig kvinna överfölls först i ett parkområde och senare samma natt tvingades en 25-årig kvinna under knivhot in i sin lägenhet. Gärningsmannen lämnade dock platsen eftersom kvinnans sambo var hemma.

Knappt tre månader senare, den 14 juni, överfölls och våldtogs en kvinna av en maskerad man i samma område. Tre veckor senare, den 7 juli, överfölls och våldtogs ännu en kvinna i Rågsved.

Under utredningen av eventuella samband mellan överfallen kallade polisen 200 personer till dna-topsning, ett arbete som nu fortsätter.

– Vi kommer, baserat på en geografisk profilering, fortsätta topsningen av personer som passar in på vår gärningsmannaprofil, säger Ola Österling, polisens presstalesperson i region Stockholm.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.