Elisabeth Massi Fritz: ”Jag som hennes advokat är förstås förbannad på att denna grupp utsatta kvinnor inte tas på allvar.” Foto: SVT

Massi Fritz: ”Min klient känner sig rättslös”

Publicerad

Elisabeth Massi Fritz är målsägandebiträde till kvinnan som misstänks ha utsatts för en gruppvåldtäkt i Fittja. Hennes klient reagerar starkt på att de tre åtalade männen släppts ur häktet i väntan på dom.
– Min klient reagerar mycket starkt och känner sig rättslös. Hon kommenterar ”Vem ska tro på mig jag är ju missbrukare och beter mig inte som det perfekta offret domstolen är van vid.”

Även Elisabeth Massi Fritz själv reagerar på att de tre männen som stått åtalade för grov våldtäkt på en kvinna i ett trapphus i Fittja nu släpps i väntan på dom.

– Jag som hennes advokat är förstås förbannad på att denna grupp utsatta kvinnor inte tas på allvar, vi avvaktar med fler kommentarer tills dom meddelas, säger Elisabeth Massi Fritz i en skriftlig kommentar.

”Kommer fortsätta kämpa för min klient”

Massi Fritz har tidigare bestridit de åtalade männens version, att kvinnan frivilligt skulle ha haft sex med männen som betalning för droger.

– Hon har en helt annan berättelse än vad killarna har för inställning. Hon har varit utsatt för en gruppvåldtäkt, de vill säga flera personer har oralt, analt och vaginalt våldtagit henne och tillfogat henne skador, sa Elisabeth Massi Fritz i samband med rättegången.

– Jag kommer fortsätta kämpa för min klient eftersom hon har varit utsatt för en allvarlig gruppvåldtäkt. Vi behöver lyfta den här gruppen utsatta kvinnor och rättsväsendet behöver lära sig mer om gruppen som är offer i dubbel bemärkelse. Det finns mycket fördomar, säger Elisabeth Massi Fritz.

”Talar förhoppningsvis för en friande dom”

En av de åtalades försvarsadvokater är positiv efter tingsrättens besked att släppa hans klient i avvaktan på dom.

– Jag är mycket nöjd. Jag tolkar det positivt, det talar förhoppningsvis för att vi får en frikännande dom när den kommer, säger Douglas Blidberg, som företräder en av de tre huvudåtalade.

Douglas Blidberg är kritisk till hur förundersökningen bedrivits.

– Jag tycker att förundersökningen inte har bedrivits objektivt. Man har från början riktat in sig på en linje när det gäller vad som hänt, och sedan vägrat att lyfta på andra stenar som kan tala emot den linjen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Gruppvåldtäkt i Fittja

Mer i ämnet