Hör kraven som finansborgarråd Anna König Jerlmyr (M) nu ställer för att polisen ska kunna bekämpa gängkriminaliteten. Foto: Lisa Liljefors/SVT

König Jerlmyr (M): ”Hög tid att resurserna kommer till Stockholm”

Uppdaterad
Publicerad

I Ekots lördagsintervju efterlyste biträdande rikspolischefen Mats Löfving mer stöd av politiker och andra myndigheter för att jobba med gängbrott. Polisens menar att det finns ett 40-tal släktbaserade nätverk som kommit till Sverige enbart för att begå brott. Nu reagerar finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M) och kräver att polisen i Stockholm ska få mer statliga pengar för att bekämpa gängkriminalitet

– Vi ser att Stockholm drabbats hårt av gängkriminalitet och skjutningar och att polisen är underbemannad. Vi behöver en kraftsamling i regionen och förstärkning från polisen, säger finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M)

Finansborgarrådet anser att situationen är så allvarlig i Stockholm att polisen nationellt ska klassa utvecklingen som så kallad särskild nationell händelse, vilket gör att resurser kan tas från andra delar av landet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.