Mats Löfving försvarade i SVT:s Agenda sitt uppmärksammade utalande om klan-brottslighet i Sverige. Foto: SVT

Mats Löfving tillträder som ny regionpolischef

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen tillträdde Mats Löfving blir ny regionpolischef i Stockholm och på Gotland. Han har de senaste sex åren varit chef för Nationella operativa avdelningen och kommer att fortsätta vara ställföreträdande rikspolischef. I sin första intervju med sitt nya uppdrag berättar han om rollen, klanerna och gängkriminaliteten.

Klanerna

Mats Löfving väckte stor uppmärksamhet efter sina uttalanden i Ekots lördagsintervju kring klaner i Sverige. För SVT Stockholm berättar han om hur problematiken med kriminella klaner ser ut i Stockholm.

Gängkriminaliteten

När Mats Löfving nu tillträder sin tjänst som ny regionpolischef kommer mycket av arbetet tveklöst att handla om att få bukt med gängkriminaliteten. För SVT Stockholm berättar han vad han tror kommer att krävas för att trycka tillbaka gängen.

Mats Löfving

  • Mats Löfving har varit polis sedan 1980 då han gick polisskolan.
  • Han jobbade som ingripandepolis i Norrköping, tog examen i juridik och blev senare länspolismästare i Östergötland, en tjänst han hade i åtta år.
  • Från år 2012 fram till polisens ombildning 2015 var han länspolismästare för polismyndigheten Stockholm och Gotland. 

Källa: Polisen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.