Foto: TT

En annorlunda midsommar – hur firade du?

Uppdaterad
Publicerad

Ja, det blir sannerligen en annorlunda midsommar i år. Inställda midsommarfiranden blir istället digitala och vi uppmanas att stanna hemma och bara umgås med de närmsta. Nu vill vi veta hur din midsommar såg ut! Ordnade ni en coronasäker dans runt midsommarstången? Åt du midsommarmaten med släkten eller vännerna över skype?

Skriv i chatten eller skicka dina bilder till stockholm@svt.se .

En annorlunda midsommar – hur firar du?

Pinnat inlägg

Tack till er som bidrog i chatten. Nu stänger vi ner den för den här gången. /SVT Stockholm-redaktionen

Pinnat inlägg

Hur ser ditt midsommarfirande ut under coronapandemin? Vi vill veta!

Dela med dig av dina idéer i chatten eller skicka dina bilder till stockholm@svt.se .

Alice • Tyvärr gör det varma vädret, och ljuset, att jag inte kan sova. Men annars så var det som vanligt, inget firande. Satt på balkongen och drack kaffe på em. senare på kvällen. ett glas vin. Har köpt lite blommor jag ska dona lite med och plantera. Har två tama fiskmåsar som lägger sig i och övervakar att det blir bra, Har monterat upp ett fågelbad jag köpte på loppis förra året. Det används nu flitigt. Jag längtar efter att göra en liten vandringsresa, men det blir nog inget, tyvärr. Ja, så går vi in i den mörkare årstiden redan idag 21/6. Efterlängtat och skönt .

Arbetsmyran • Till Lisa och andra som sitter ensamma hemma och tröstäter en helg som denna, midsommarhelgen, så vill jag tipsa om att titta in i Facebooks brevvänsgrupper. Hobby-grupperna har också mycket aktivitet en dag som idag, folk sitter och pysslar landet runt. Där finns alltid sällskap att hämta.

Jan • Med familjen vid en strand med picknick.
Mycket varmt och skönt.

Arbetsmyran • Jag passade på att jobba några timmar på eftermiddagen mellan lunchen och middagen, vardag och helg flyter ihop när man jobbar på distans. Såg att en annan kollega också var uppkopplad på VPN några timmar. Inga gäster, så blev som en vanlig lördag för mig och maken, men med Icas frystårta till kaffet. Såg på avstånd många grannar som firade familjevis i stora grupper. Om två veckor ser vi på FHM presskonferens hur det gick.

Lisa • Firade inte alls. Satt hemma själv och tröståt. Men det är inte första gången, så jag börjar vänja mig.

Midsommarstämning på Sergels torg...?

Roger Simonsson • Hej

Skulle börja morron med att som vanligt gå till stamfiket men det var inte öppet så jag fick ordna min egen uteservering. Därefter smakade vi pilsner Corona för att under eftermiddagen fira på lite Sergels torg. För övrigt tycker jag att det är dags att omvärlden tar upp vår sed att fira midsommar

Mamman • Jag sitter på balkongen och lyssnar på grannens eurodiskomusik. De verkar duka upp till fest. Barnet är hos pappan i helgen och jag missade öppettiderna på Ica så det blir inte så mycket som midsommarsnacks ens, tyvärr. Gläds dock åt alla bilder som folk lägger upp på sociala medier. Keep it coming.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.