Misstänkt mord i Tullinge efter knivskärning

Uppdaterad
Publicerad

En person knivskars till döds efter ett bråk i Botkyrka söder om Stockholm. En eller flera gärningsmän sprang ifrån platsen. Två personer har gripits misstänkta för mordförsök.

Polisen larmades på förmiddagen om ett bråk mellan flera män i Tullinge i Botkyrka söder om Stockholm. En av männen föll ihop efter att ha huggits med en kniv.

– Det är några män som har hamnat i bråk, vilket slutade med att en av männen blev svårt knivskuren i halsen. Han avled av sina skador, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Två gripna

Det är ännu oklart hur många som var inblandade i bråket men flera personer ska ha setts springa ifrån platsen. En person har frihetsberövats, men huruvida personen är misstänkt inblandning i knivdådet är i nuläget oklart.

– Vi kommer att hålla förhör med den här personen under dagen upplysningsmässigt, det är oklart hur den här personen varit inblandad.

Två personer greps i anslutning till brottsplatsen. De är skäligen misstänkta för mord. Polisen håller under dagen förhör med vittnen.

– Vi har ett stort antal polispatruller som arbetar på platsen och det finns ett antal vittnen till det här, säger Anders Bryngelsson.

Larm kom till polisen strax före klockan 11 på tisdagen. Polisen har inlett en förundersökning om mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.