En person dog efter att ha skjutits inomhus i Sätra i södra Stockholm under natten till lördagen. Foto: Diamant Salihu/SVT

Morden i Sätra – över 80 förhör har hållits

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen fortsätter polisen att hålla förhör angående morden i Sätra. Ett stort antal förhör har redan genomförts och polisen klassar situationen som en särskild händelse.
– Det rör sig om en av de grövsta typerna av brott som finns och det är också därför vi har tagit beslut om en särskild händelse, säger Manne Jönsson, kommenderingschef i den särskilda händelsen.

Särskild händelse inom polisen är en plötslig, oförutsedd eller planerad händelse som den vanliga polisverksamheten inte är anpassad för. Det kan handla om en situation som kräver speciella kompetenser eller fler utredare, exempelvis vid ett terrordåd eller större demonstrationer.

Polisen har nu beslutat att utreda morden i Sätra som en särskild händelse, skriver man i ett pressmeddelande.

– Det rör sig om en av de grövsta typerna av brott som finns och det är också därför vi har tagit beslut om en särskild händelse. Det ger ökade möjligheter att få fram extra resurser som kan jobba i ärendet, säger Manne Jönsson, som är kommenderingschef i den särskilda händelsen med anledning av mordet i Sätra.

Trygghetsarbete i området

Under söndagen fortsätter polisen arbetet med kompletterande förhör genom bland annat dörrknackning. I samverkan med stadsdelen pågår även trygghetsarbete i området, med fler poliser på plats för att samla in uppgifter och öka tryggheten i området.

– Det finns inget i ärendet som tyder på att detta är brottslighet som skulle kunna drabba vem som helst. Skjutvapenvåldet drabbar snarast de som befinner sig i kriminella miljöer och därför jobbar vi sedan en tid riktad mot de personerna och mot narkotika och vapen, säger Manne Jönsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Morden i Sätra

Mer i ämnet