Foto: Privat

MP lokalt: ”Vi accepterar aldrig en häxjakt på muslimer”

Uppdaterad
Publicerad

Efter SVT Nyheter Stockholms rapportering kring anklagelser om att Mohamed Temsamani (MP) är islamist reagerar nu MP i Solna och menar att det inte finns något fog för påståendet.

Mohamed Temsamani som är aktiv inom miljöpartiet i Solna anklagas av riksdagsledamoten Hanif Bali (M), för att vara islamist. Kritiken har inte gått MP:s regionsledning förbi utan de har under en lång tid sett över påståendet. I en skriftlig kommentar meddelar ordförande för partiet i Stockholmsregionen nu att de tar saken på allvar.

MP: Häxjakt mot muslimer

Miljöpartiets Solnadistrikt kommenterar SVT Nyheter Stockholms rapportering på sin hemsida. Partiet försvarar anklagelserna mot Mohamed Temsamani. Gruppledarna Bernard Huber och Victoria Johansson skriver bland annat ”Vi kommer aldrig att acceptera en häxjakt på muslimer eller andra minoriteter utifrån svepande anklagelser”.

”I detta har inga belägg framförts för att Mohamed skulle ha använt sin position inom partiet för att påverka politiken i någon annan riktning än i enlighet med Miljöpartiets partiprogram och Miljöpartiet i Solnas lokala handlingsprogram. Att vara troende muslim och samtidigt politiskt engagerad är inte samma sak som islamism. Människor ska kunna engagera sig i demokratin utan att misstänkliggöras för att ha dubbla agendor utan belägg. Vi kommer aldrig att acceptera en häxjakt på muslimer eller andra minoriteter utifrån svepande anklagelser.”, skriver Miljöpartiets Solnadistrikt i ett pressmeddelande.

MP Stockholmsregionen kommenterar

Även Miljöpartiets ordförande i Stockholmsregionen, Elin Olsson, kommenterar SVT Nyheters Stockholms rapportering via ett mejl:  

”Miljöpartiet i Stockholmsregionen har under de senaste veckorna arbetat tillsammans med lokalavdelningen i Solna för att gå till botten med den allvarliga anklagelse som riktats mot Mohamed Temsamani.

Miljöpartiet i Stockholmsregionen har tydliggjort att företrädare för Miljöpartiet inte bör använda det omstridda rabia-tecknet. Att ett tecken som gjordes med avsikt att visa sitt stöd för demokratirörelsen i Egypten nu har uppfattats som ett stöd för extremistiska rörelser är något som vi givetvis tar på allvar.

Det är inte förenligt med våra grundläggande värderingar att direkt eller indirekt visa stöd för extremistiska organisationer,” skriver Elin Olsson, ordförande Miljöpartiet i Stockholmsregionen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

MP-krisen

Mer i ämnet