Hemma i vardagsrummet skapar Lång-Kalle ett digitalt dansgolv. Foto: SVT/Frida Claesson

Han vill tvinga ut Stockholm på det digitala dansgolvet

Uppdaterad
Publicerad

När till och med de konkurrerande olagliga svartklubbarna stänger ned och lyssnar mer på Anders Tegnell än polisen – då finns inga jobb som dj kvar. Men det hindrar inte Lång-Kalle från att hitta på nya idéer. Nu planerar han att stoppa in en världsartists svävande huvud i tv:n inför miljonpublik.

Han har spelat skivor på Stockholms dansgolv i över 20 år. Kalle Josephsson, även kallad Lång-Kalle, jobbar som dj för att han tycker om att se människor mötas. Men i samma stund som stora folksamlingar förbjöds, försvann alla Kalles jobb över en natt. Nu tvingas han hitta på nya kreativa sätt att jobba.

I den här reportageserien möter vi några av länets invånare som berättar sina historier om den förändrade vardagen efter coronautbrottet.

#SthlmCorona

Tänk att ett litet virus, från andra sidan jorden, plötsligt skulle komma att förändra liv och vardag här i Sverige. Berätta din annorlunda vardag genom att dela med dig av din historia i sociala medier med hashtag #SthlmCorona

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

sthlmcorona

Mer i ämnet