Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör nattklubbsexpertens framtidsspaningar om Stockholms nattliv i klippet. Foto: SVT

Spaning: Så utvecklas Stockholms nattliv

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Hellbe besökte förra året över 30 nattklubbar i Stockholm, och på sociala medier har hans videos där han tipsar om olika klubbar runt om landet, fått hundratusentals visningar. Han tror att Stockholms nattliv kommer växa i framtiden.

Under pandemin såg Henrik ett behov hos ungdomar att gå ut och festa, men också att många inte visste var de skulle gå någonstans eller hur de skulle gå tillväga. Tillsammans med några kompisar startade han då en nattklubbsapp där klubbgäster kan få tips om olika uteställen och komma i kontakt med nattklubbar. 

– Vi såg många unga vuxna som inte hade fått gå ut över huvud taget och som sökte en källa för inspiration och information om nattlivet, säger han.

Technomusik på väg tillbaka

Vad folk vill ha när de går ut och festar har enligt Henrik Hellbe inte förändrats över tid, utan man söker sig till ställen där det är mycket folk och gemenskap. Vilken typ av musik som är populär att spela på dansgolven är däremot något som varierar, och framöver spår han att mer elektronisk musik kommer spelas.

– Vi börjar se technomusik komma tillbaka och många klubbar har tagit fram ”rave-aktiga” rum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.