Daniel Persson är avdelningschef på Miljöförvaltningen. Foto: SVT

Nattklubbar öppnade på nytt – trots ökad smittspridning

Publicerad

I helgen öppnade bland annat nattklubben Spy bar vid Stureplan efter att ha varit stängd en längre period under coronapandemin. Filmer på festande gäster har cirkulerat i sociala medier, och många har ställt sig frågan om det verkligen varit smittsäkert att besöka nattklubben.

Vi visar några av de filmer som tagits inne på Spy bar i helgen för Daniel Persson. Han är avdelningschef på Miljöförvaltningen, som har tillsynsansvaret för restauranger, krogar och nattklubbar i Stockholms stad.

Hur ser du på de här filmerna?

– Det är såhär det ser ut på en nattklubb, och det är svårt att avgöra bara från de bilderna. Man kan konstatera att det är mycket folk på samma ställe, så det är helt klart något som vi kommer att titta vidare på, säger Daniel Persson, som betonar att de som driver restauranger, krogar och nattklubbar har ett stort ansvar.

– Verksamhetsutövarna har ett ansvar att se till att det inte blir någon trängsel, det ansvaret ligger helt och hållet på dem. Vårt ansvar är att bedriva tillsyn och hitta ställen där det inte funkar och sedan agera på det, säger Daniel Persson.

”Följer naturligtvis Folkhälsomyndighetens direktiv”

Spy Bars ägare Stureplansgruppen kommenterar inte filmerna men skriver i ett mejl till SVT att de naturligtvis följer Folkhälsomyndighetens direktiv och rekommmendationer.

De skriver också att de har byggt om nattklubbarna för att säkerställa social distansering, och att deras personal har god insikt i de smittskyddsåtgärder som ska vidtas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.