Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Restaurangägaren Ali Azimi ber folk snällt att hålla avståndet och klarar sig när Stockholm stad inspekterar uteserveringar under påskhelgen. Foto: Anton Schmidt

Livsmedelsinspektör: ”Vanligaste felet är att gästerna sitter för trångt”

Uppdaterad
Publicerad
I helgen går Malte Molund, livsmedelsinspektör, ut bland bord och stolar på Stockholms trottoarer och torg. För första gången samarbetar miljöförvaltningen med Smittskdyd Stockholm – som kan besluta om att stänga verksamheter som inte lever upp till kraven.

Folkhälsomyndighetens föreskrifter och råd till restauragner och caféer

Visa

Reglerna gäller restauranger, barer, caféer, skolmatsalar, cateringverksamheter, nattklubbar och andra verksamheter som serverar mat eller dryck.

  • Verksamheten ansvarar för att trängsel inte uppstår.
  • Mat och dryck ska serveras vid bordet.
  • Gästerna ska alltid äta och dricka sittandes vid bordet.
  • Buffé kan serveras om gästerna kan plocka sin mat utan att det uppstår trängsel.
  • Hämtmat kan köpas så länge det inte uppstår trängsel.

Källa: Region Stockholm

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Stockholm

Mer i ämnet