Livsmedelsinspektör: ”Vanligaste felet är att gästerna sitter för trångt”

Uppdaterad
Publicerad

I helgen går Malte Molund, livsmedelsinspektör, ut bland bord och stolar på Stockholms trottoarer och torg. För första gången samarbetar miljöförvaltningen med Smittskdyd Stockholm – som kan besluta om att stänga verksamheter som inte lever upp till kraven.

Folkhälsomyndighetens föreskrifter och råd till restauragner och caféer

Reglerna gäller restauranger, barer, caféer, skolmatsalar, cateringverksamheter, nattklubbar och andra verksamheter som serverar mat eller dryck.

  • Verksamheten ansvarar för att trängsel inte uppstår.
  • Mat och dryck ska serveras vid bordet.
  • Gästerna ska alltid äta och dricka sittandes vid bordet.
  • Buffé kan serveras om gästerna kan plocka sin mat utan att det uppstår trängsel.
  • Hämtmat kan köpas så länge det inte uppstår trängsel.

Källa: Region Stockholm

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Stockholm

Mer i ämnet