Det gapar tomt vid Svampen på Stureplan – en av symbolerna för Stockholms nattliv. Foto: Pia Heick/SVT

Stockholms nattliv tystnar när klubbar stängs

Uppdaterad
Publicerad

För att försöka begränsa smittspridningen har Folkhälsomyndigheten beslutat att kaféer, barer och nattklubbar bara får servera gäster vid sittande bord – som dessutom är utglesade. Det omöjliggör traditionellt barhäng.

De striktare reglerna slår undan benen för stora delar av Stockholms nattliv.

–  Vi kan inte bedriva vår bar- och nattklubbsverksamhet som vi brukar, så därför stänger vi alla våra klubbar här och i Göteborg från och med den här helgen, säger Jennica Jonsson som är vice vd för Stureplansgruppen, som är en av Sveriges största nöjeskoncerner.

Corona i Stockholm

Beslutet innebär att några av Stockholms mest kända nattklubbar, som Spy Bar, Sturecompagniet stängs. Även andra kända vattenhål, som Café Opera, håller stängt.

– I dagsläget är Stockholm bara en skugga av sitt forna jag, säger Jennica Jonsson som är vice vd för Stureplansgruppen. Foto: Pia Heick/SVT

Stockholmarna saknar det pulserande nattlivet

Uteserveringar blomstrar

Samtidigt har Stockholms stad beslutat att uteserveringarna får öppna tidigare än vanligt.

– Uteserveringen betyder enormt mycket för oss. Vi märker ju att människor vill komma ut och träffas men att det är svårt när vi inte ska vara nära varandra, säger Joakim Sandman som jobbar på en restaurang med uteservering på Strandvägen.

– Dagtid är vår peak just nu för då kommer det gäster eftersom de kan sitta ute. Kvällarna är tuffare, säger Joakim Sandman. Foto: Pia Heick/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Stockholm

Mer i ämnet