Anna C Nilsson (C), kommunalråd i Solna. Foto: SVT.

Nu backar kommunalrådet

Uppdaterad
Publicerad

Besvärliga kommentarer togs bort från Centerpartiet i Solnas hemsida. Arga föräldrar kallade det för censur. Nu backar kommunalrådet.

– Jag ber om ursäkt om någon har uppfattat det som kränkande. Det var aldrig min mening, säger Anna C Nilsson (C) kommunalråd i Solna.

Hon tog bort upprörda kommentarer på Centerpartiets hemsida som rörde en nedläggning av Fridhemsskolan. Föräldrar till barn på skolan som skrivit kommentarerna menar att det är censur.

Skola läggs ner i Hagalund

– Det är förjävligt. Det är ett hot mot yttrandefriheten och i förlängningen demokratin, säger Agneta Persson, som är mamma till en elev i sexårsverksamheten på Fridhemsskolan.

”Försöker få tillbaka kommentarerna”

Nu ber kommunalrådet om ursäkt om någon har uppfattat borttagningen av kommentarerna som censur.

– Jag försökte bara skydda en kollega till mig som kunde tycka att det var jobbigt med kommentarerna säger hon.

På Centerpartiet i Solnas Facebook-sida ber hon om ursäkt och skriver:

”Jag har insett att de personer som skrivit kommentarerna tagit illa vid sig, det var inte min avsikt att censurerar någon. Min avsikt var av omtanke till en av mina medlemmar i Centerpartiet i Solna. Jag ber om ursäkt om jag kränkt någon, självklart är vi för yttrandefrihet.”

– Nu försöker jag få tillbaka kommentarerna här på Facebook, säger hon.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skola läggs ner i Hagalund

Mer i ämnet