Förbundssekreterare Markus Pettersson kräver Claes Löfvenbergs avgång och tycker att hans beteende var oacceptabelt. Foto: SVT

Efter slaget – facket kräver taxichefens avgång

Uppdaterad
Publicerad

Fackförbundet Transport kräver nu att Claes Löfvenberg, som är vd för Taxi 020, avgår. Detta efter att SVT Nyheter Stockholm visat filmen där han slog sönder en taxiförares mobil. Men Claes Löfvenberg tycker själv att han kan sitta kvar.

– Jag agerade i självförsvar, säger han.

Efter att fackförbundet Transport sett filmen på hur Taxi 020:s vd slår sönder en taxiförares mobil i samband med en demonstration för bättre villkor, kräver de nu Claes Löfvenbergs avgång.

– Det här är väldigt långt från vad vi är vana vid på svensk arbetsmarknad. Tankarna strömmar tillbaka till ett annat århundrade när den här typen av relationer fanns på arbetsmarknaden. Jag utgår från att ägarna starkt ifrågasätter om de har förtroende för den här personen som vd, säger Markus Pettersson som är förbundssekreterare på Transport.

Taxibråket i Stockholm

Ber om ursäkt

Taxikoncernen Cabonline, som äger Taxi 020, beklagar Claes Löfvenbergs agerande men har ännu inte tagit ställning till om han kan sitta kvar på sin post eller om han tvingas avgå.

– Jag tycker att det är helt fel. Vad som hände är väldigt olyckligt och helt oacceptabelt. Så bär man sig inte åt om man är chef i ett stort företag. Vi ber alla inblandade om ursäkt för agerandet, säger Ole Oftedal som är koncernchef Cabonline group.

Kommer Claes Löfvenberg att sitta kvar som vd för Taxi 020?

– Det pågår en intern diskussion gällande den frågan, så jag måste få återkomma om det.

”Har inte gjort något fel”

Taxi 020-vd:n Claes Löfvenberg själv ser ingen anledning till varför han skulle avgå efter händelsen.

Tycker du själv att du kan sitta kvar efter det här?

– Ja, absolut. Det är självklart. Jag har inte gjort något fel, jag blev attackerad, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Taxibråket i Stockholm

Mer i ämnet