När vd:n slog mobilen ur handen på taxiföraren filmades allt Foto: Privat/SVT

Taxi-vd sitter kvar

Uppdaterad
Publicerad

Taxi 020:s vd som hamnade i rampljuset efter att ha slagit sönder en chaufförs mobil sitter kvar på sin post, säger koncernchefen idag.

Claes Löfvenberg är ångerfull och har bett om ursäkt till personalen för sitt agerande till åkare och förare, säger Ole Oftedal, koncernvd för Cabonline Group.

– Han har gjort ett misstag men alla kan göra misstag och jag har fullt förtrende för honom framöver.

Taxibråket i Stockholm

Hur kommer ni att säkerställa att han inte gör så igen?

– Jag är övertygad om att en sådan här incident inte kommer att hända igen med Claes Löfvenberg. Jag känner honom och har fullt förtreonde för honom.

”Förvånande” säger facket

Det var förra veckan som Taxi 020:s vd i samband med en demonstration mot det nya färdtjänstavtalet i Stockholm, slog sönder en taxiförares mobiltelefon.

Markus Pettersson, förbundssekreterare på Transport, har tidigare krävt Claes Löfvenbergs avgång, och tycker det är förvånande att han nu får sitta kvar.

–Det är deras val, men våra medlemmar har inte stort förtroende för en sådan här person. Det är förvånande att ägarna håller kvar honom i företaget. Jag är väldigt, väldigt övertygad att om någon av våra medlemmar hade gjort något liknande, så hade den personen inte blivit kvar, säger Markus Pettersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Taxibråket i Stockholm

Mer i ämnet