Nu ställs parkeringsställ för elsparkcyklar ut i Stockholm – se parkeringsställen och hör hur de kommer fungera i videon. Foto: Lisa Liljefors/SVT

Nu ställs parkeringsställ för elsparkcyklar ut i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Som en del av ett pilotprojekt kommer över 100 elsparkcykelställ placeras ut på olika platser i Stockholm. Detta i ett försök att skapa ordning och säkerhet i hur dessa parkeras.

– Vi startar initiativet för att vi ser utmaningar med parkeringen, specifikt vid vissa knutpunkter som Odenplan, säger Eric André, Sverigechef på Voi.

De 100 parkeringsställen ställs ut under den kommande veckan på olika knutpunkter i Stockholmstraffiken. Projektet är ett samarbete mellan Voi, Tier och Stockholmsstad.

Kommer inte det här initiativet lite sent?

Elsparkcyklar i Stockholm

Självklart försöker vi vara så snabba som möjligt och med positiva resultat hoppas vi kunna skalera det här snabbt, säger Eric André.

Hör mer om den nya satsningen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elsparkcyklar i Stockholm

Mer i ämnet