I Gubbängshallen kommer flera olika skridskosporter som bandy, short track och konståkning att kunna träna. Det kommer också att finnas en 250 meters rundbana för hastighetsåkning. Foto: Illustration: AIX Arkitekter

Ny ishall i Gubbängen kostar 160 miljoner kronor

Publicerad

Stockholms första träningshall för skridsko och bandy håller just nu på att byggas på Gubbängens IP. Anläggningen, som beräknas öppna i september 2020, är den första permanenta ishallen som Stockholms stad bygger på över tio år.

Gubbängens skridsko- och bandyhall blir jättestor – 25 meter hög, 134 meter lång och 76 meter bred. I hallen kommer det även finnas en ståplatsläktare för cirka 2 000 åskådare.

Stadens mål är att Gubbängshallen ska ge barn och unga bättre möjligheter att träna bandy och andra skridskosporter. Foto: Illustration: AIX Arkitekter

Hallen kommer användas av föreningar, skolor och allmänhet och ska öppna i september 2020.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hallbrist i Stockholm

Mer i ämnet