Nitzan Cohen, meteorolog på SVT. Arkivfoto. Foto: SVT, Christine Olsson/TT

Ny vädervarning för stormdrabbade områden

Uppdaterad
Publicerad

SMHI har utfärdat en klass 2-varning för snöfall och friska vindar över Roslags- och Upplandskusten där många fortfarande är strömlösa efter stormen Alfrida. I Stockholms län börjar det hårda vädret med regn som till morgondagen väntas övergå till snöfall.

Med start ikväll drar ett nederbördsområde med snö in västerifrån över Götaland och Svealand.

– För Stockholms län blir det till en början förmodligen mer regn än snö under natten. Det brukar vara så när vädersystemen kommer västerifrån, luften inte är tillräckligt kall och vi dessutom fortfarande har relativt varmt havsvatten, säger Nitzan Cohen, meteorolog på SVT.

Snö på tisdag

Framåt småtimmarna på tisdagen kan det bli snö även över Stockholms län.

– Om det faller snö blir det förmodligen blötsnö.

I Roslagen handlar det om 5-15 centimeter snö under tisdagen och natten mot onsdag kan det det bli ännu mer. För resten av Stockholms län är det enligt Nitzan Cohen svårt att ge en detaljerad snöprognos.

Avtar onsdag förmiddag

Snöfallet över länet väntas dock fortsätta fram till onsdag förmiddag.

Hur är det här ovädret jämfört med stormen Alfrida?

– Det är absolut inte lika blåsigt. Men det kan ändå bli besvärligt eftersom många fortfarande är utan ström. Det här vädret hade gärna fått vänta, säger Nitzan Cohen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.