Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Du hade kunnat köpa alla världens aktier för det här” säger nationalekonomen John Hassler till Ola Lidmark Eriksson i klippet. Foto: SVT

Ola, 43, hade en biljard på kontot – efter teknikstrul hos Nordea

Uppdaterad
Publicerad

En kort stund var systemutvecklaren Ola Lidmark Eriksson, 43, världens rikaste person. Under natten mot måndag hade han 999 biljoner kronor på sitt konto.

– Det är helt absurt, såklart, säger han.

Flera Nordeakunder rapporterade i helgen att de plötsligt upptäckt astronomiska belopp på sina konton. Banken uppgav i ett mejl till flera medier att det rörde sig om ett visningsfel.

En av de drabbade var systemutvecklaren Ola Lidmark Eriksson, 43, från Stockholm – som hade nästan en biljard kronor på sitt sparkonto.

Världens rikaste person

Men han anade oråd direkt.

– Jag vill inte påstå att jag var på väg att ta på mig ytterkläderna och springa till bankomaten, säger han i Morgonstudion.

I några timmar kunde han dock stoltsera med att i teorin vara världens i särklass rikaste person – cirka 400 gånger rikare än Elon Musk.

Hur mycket är egentligen 999 biljoner kronor? Hör John Hassler, nationalekonom vid Stockholms universitet, sätta summan i perspektiv i videoklippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.