Foto: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT

Hoten mot vårdpersonalen i Stockholms län minskar inte

Uppdaterad
Publicerad

Cirka 3 500 medarbetare i Region Stockholm blev hotade eller utsatta för våld på jobbet under 2018, de allra flesta av dem vårdpersonal, och det är lika illa som året innan. Finansregionrådet Irene Svenonius (M) säger att det är oroväckande att så många blir utsatta för hot och våld i Stockholmsregionen. Hör mer i videon ovan.

Det är nya siffror från Region Stockholms (fd landstingets) medarbetaruppföljning som visar på den dystra statistiken. 3 500 medarbetare i regionen uppger att de blev hotade eller utsatta för våld på jobbet under år 2018, och det är ungefär samma siffror som året innan. De allra flesta av dem arbetar inom sjukvården.

Hör finansregionrådet Irene Svenonius (M) prata om hotet mot sjukvårdspersonalen i videon ovan.

Totalt är det 45 000 personer anställda i Region Stockholm och cirka 40 000 av dem jobbar inom sjukvården. På exempelvis Södersjukhuset och Karolinska har det blivit något bättre, medan det blivit värre på Södertälje sjukhus.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer