Oscar Engelbert är vd på Oscar properties som bland annat bygger Norra tornen. Foto: TT

Oscar Properties vd om Norra tornen

Uppdaterad
Publicerad

Bostadsmarknaden går igenom en tuff omställning från att ha haft stadigt stigande bostadspriser till att priserna nu legat stilla en längre tid. När det kommer till nyproducerade lägenheten har priserna de senaste åren sjunkit.

– Det är en naturlig evolution av en marknad som varit uppåtgående och het, säger Oscar Engelbert, vd på Oscar properties.

Oscar properties har märkt ut sig bland byggbolaget som en aktör som bygger objekt som sticker ut. Inte sällan har lägenheterna kostat mer än vad standardlägenheter på marknaden gör. När nu bostadpriserna inte skjuter i höjden går bolaget aktie kraftigt ner. Samtidigt som företaget i senaste kvartalsrapporten redovisade en rörelseförlust på drygt 100 miljoner kronor.

– Att priserna inte ökar lika mycket som tidigare är en naturlig evolution av marknaden, säger Oscar Engelbert.

När det första av Norra tornen under torsdagen invigdes har alla lägenheter sålda så när på två objekt. Grannbyggnaden som blir något lägre har fortfarande ett och ett halvt år kvar inom. Där har 65 procent av lägenheterna blivit sålda.

Hör Oscar Engelbert om bomarknaden och det kommande bygget av det andra av de båda Norra tornen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.