Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Tack vare två arv kan den ideella verksamheten Svenska Djurambulansen köpa in två nya bilar. Foto: Tommy Bergman/SVT

Oväntade arv gör att Djurambulansen kan växa

Uppdaterad
Publicerad

Den ideella Svenska Djurambulansen kommer kunna köpa in två nya bilar efter att två kvinnor testamenterat pengar till verksamheten.

– Det är fantastiskt att det finns så godhjärtade människor som värnar om djuren och som möjliggör att vi kan finnas, säger Inga-Lill Wallin som är en av Svenska Djurambulansens volontärer.

Svenska Djurambulansen hjälper till att transportera både tamdjur och vilda djur som behöver vård. Det kan handla om hundar och katter, men även fåglar, igelkottar, ekorrar och andra djur kan få skjuts till djursjukhus och viltrehabiliterare av ambulansen.

Svenska Djurambulansen finns i Stockholm och västra Götaland och finansieras av ideella medel som donationer och pengar från månadsgivare.

1500 utryckningar per år i Stockholm

På ett år kan verksamheten i Stockholm få runt 6 000 telefonsamtal om djur som behöver hjälp, vilket resulterar i omkring 1 500 utryckningar här. Siffrorna blir ungefär de dubbla när man räknar in även verksamheten i västra Götaland.

– Det är extra mycket nu på våren och sommaren då det är många av de vilda djuren som behöver hjälp, säger Inga-Lill Wallin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer