I den här källaren i ett hyreshus i Vårberg har det skett omfattande narkotikahandel, som ett lokalt kriminellt nätverk misstänks ligga bakom. I videon får du veta vilka personer polisen gripit och vilka beslag som gjorts. Foto: Polisen

Över 100 tungt kriminella häktade hittills i år

Publicerad

Vid årsskiftet drog polisen igång en offensiv mot åtta kriminella nätverk i Stockholmsregionen. Nu har 100 av de mest våldsdrivande personerna häktats, misstänkta för bland annat mord och grova narkotikabrott.

Den senaste tiden har flera stora polisinsatser gjorts i bland annat Vårberg, Märsta och Södertälje. Flera personer har gripits och vapen och narkotika har beslagtagits.

– Det här är en pågående insats där vårt mål är att knäcka de kriminella nätverken, säger Robert Karlsson som är biträdande regionpolischef i Stockholm. Foto: Pia Heick/SVT

I videon kan du höra mer om vilka personer som är häktade och vilka beslag polisen tagit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.