Foto: TT

P-böter på elsparkcyklar har gett effekt

Uppdaterad
Publicerad

Problemen med felparkerade elsparkcyklar har minskat efter att en avgift införts i Stockholm. Det rapporterar P4 Stockholm.

Den avgift som Stockholm har infört för felparkerade elsparkcyklar har haft effekt och problemen har minskat. Sedan i slutet av september har Stockholms stad beslagtagit ett 100-tal trafikfarligt parkerade fordon. Numera kräver också staden en avgift från bolagen när elsparkscyklarna ska hämtas ut, enligt P4 Stockholm.

Erik Söderberg som är pressansvarig på Trafikkontoret säger till P4 Stockholm att de flyttat 180 elsparkcyklar varav 156 stycken hämtats ut. Sammanlagt har stan fått in 78.000 kronor i avgifter.

Men trots straffavgiften så kommer det fortfarande in klagomål. Tillsammans med polisen utreder nu Stockholms stad en ytterligare skärpning av reglerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.