Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Efter dödskjutningen i Vårberg: Fyra anhållna släppta på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern sköts till döds i Vårberg i sydvästra Stockholm i onsdags. Fyra personer anhölls misstänkta för medhjälp till mord, men samtliga släpptes på fri fot under söndagen, meddelade åklagaren.

En förundersökning om mord inleddes efter att mannen avlidit och ett antal personen som befann sig i området kring brottsplatsen togs in för förhör, enligt polisen.

Fyra personer anhölls under torsdagen, skäliga misstänkta för medhjälp till mord, men samtliga släpptes på fri fot under söndagen.

– Jag kan inte kommentera om de är fortsatt misstänkta i dagsläget, säger åklagare Daniel Insulander.

Ingen är i nuläget gripen misstänkt för inblandning i mordet.

Tittar på samband

Det var strax före 22 på onsdagen som polisen fick larm om ett bråk och en skottlossning i Vårberg i sydvästra Stockholm. Polisen anträffade en skottskadad man i 30-årsåldern på plats. Trots livräddande insatser gick inte mannens liv att rädda.

Om händelsen har något samband med den skjutning som skedde i Hässelby gård i slutet av förra veckan kan polisen inte svara på.

 – Vi tittar på alla möjliga samband, men att dra några slutsatser av det är alldeles för tidigt, säger Anders Bryngelsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.