Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det var fruktansvärt”, säger Johan om dagen när han fick reda på vad som hänt hans bror Petter på Kungliga Operan. Hör honom i videon. Foto: Privat/Pontus Lundahl/TT

Petter, 57, avled på Operan – familjens sorg: ”Förstod hur illa det var”

Uppdaterad
Publicerad

Petter Sundelin tyckte om motorcyklar, musik och fiske. Han hade jobbat på Kungliga Operan sedan 80-talet. För två veckor sedan föll han tio meter från en balkong när han utförde scenarbete.

– Jag åkte till sjukhuset direkt och då förstod jag hur illa det var, att det förmodligen var kört, berättar hans lillebror Johan Sundelin.

Enligt uppgifter till SVT ska olyckan ha inträffat under en pågående repetition med många medarbetare runt scenen. En anställd berättar att han befann sig i närheten och hörde olyckan.

– Det ljudet kommer jag aldrig glömma. Det var fruktansvärt, säger personen.

Incidenten utreds nu av polisen som misstänkt arbetsmiljöbrott och vållande till annans död. En preliminär utredning av Arbetsmiljöverket visar på brister i arbetsmiljön, och Operan tvingas nu vidta åtgärder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.