Polisen meddelar att man ska se över hur sökinsatsen efter knivmördaren i Rissne skötts. Foto: SVT/Tommy Bergman

Polischefen: ”Ser över om vi kunde gjort på något annat sätt”

Uppdaterad
Publicerad

Knivmannen hade varit på rymmen i mer än två veckor från rättspsyk i Huddinge innan knivattacken i Rissne. Från polisen kommer man nu utvärdera hur man jobbat med sökinsatsen efter mannen.

– Det är viktigt att alla inblandade ser över om man kunde ha gjort på något annat sätt, säger Anna Benedetti, chef för den operativa sektionen vid Polisregion Stockholm.

Johan Forssell (M) säger till SVT att han vill se att Socialstyrelsen får i uppdrag att utreda vilka verktyg som kan adderas för en stärkt säkerhet inom rättspsykiatrin. Från polisen ska man nu se över hur man agerat i fallet med knivmannen i Rissne men Anna Benedetti, chef för den operativa sektionen vid Polisregion Stockholm, välkomnar Forssells utspel.

– När en person är misstänkt för brott har vi en verktygslåda som vi använder och den är betydligt mer omfattande än när vi ska agera handräckning för att leta efter en person, säger hon och fortsätter:

Knivattacken i Rissne

– Det kan finnas en poäng att se över vad polisen får för verktyg att faktiskt hitta en person. Jag välkomnar en sådan översyn.

Hör Anna Benedetti svara på frågor om sökinsatsen i videon

Utevistelser pausade

Under torsdagen meddelade rättspsykiatrin inom Region Stockholm att man pausat alla ledsagade utevistelser efter knivmordet i Rissne.

– I vår verksamhet ingår ju att slussa ut patienter i samhället, men det viktigaste är ju att sätta säkerheten först”, säger Magnus Kristiansson, biträdande verksamhetschef och säkerhetsansvarig vid Rättspsykiatri Stockholm till P4 Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivattacken i Rissne

Mer i ämnet