Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s kriminalreporter Diamant Salihu om de senaste uppgifterna kring dödsskjutningen: ”En bra bild av händelseförloppet” Foto: SVT

Diamant Salihu: Polisen har en god bild av händelseförloppet

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagskvällen är fortfarande ingen gripen för mordet på 39-åriga Mikael som sköts ihjäl i Skärholmen. Nu pågår jakten på de inblandade.

– Man har ett signalement på de här tre till fyra personerna. Det handlar om ungdomar och som ska ha tagit sig därifrån med någon form av cyklar eller fatbikes som det kallas, säger SVT:s reporter Diamant Salihu i Rapport.

På onsdagskvällen blev 39-åriga Mikael skjuten till döds i en gångtunnel i Skärholmen i södra Stockholm. Han var på väg till simhallen med sin 12-årige son som blev vittne till mordet.

Enligt uppgifter till SVT har polisen en god bild om vad som hände och går igenom övervakningsfilmer från området.

39-årige Mikael sköts till döds i Skärholmen

– Man misstänker att de som ska ha befunnit sig på platsen ingår i den lokala kriminella miljön, säger Diamant Salihu.

Polisen vädjar om tips

Biträdande polisområdeschef Max Åkerwall vädjar nu till allmänheten att höra av sig till polisen med tips för att snabbare kunna gripa rätt personer.

– Det finns tydliga uppgifter i lokalsamhället där man har vetskap om vem eller vilka som kan ligga bakom det här brottet, säger han.

Klockan 18.16 kom larmet in till polisen, efter max två minuter ska polisen varit på platsen.

– Vi är väldigt snabbt på plats, det är prioriterade områden med hög närvaro, säger Max Åkerwall.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Max Åkerwall, Biträdande polisområdeschef: ”Relativt god uppfattning om vilka som kan misstänkas för det här brottet”. Foto: SVT/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

39-årige Mikael sköts till döds i Skärholmen

Mer i ämnet