Polisen söker med hundpatruller. Foto: Janne Åkesson/SwepixVisa alla (7)
Visa alla (7)

Skottlossning i Sundbyberg – två döda

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna och en man dödades i samband med ett våldsbrott i Hallonbergen på tisdagen. Fyra personer har hållits misstänkta för mord och mordförsök. En av dem frigavs senare.
– Polisen fick avslossa flera skott föra att avbryta ett pågående brott, säger Towe Hägg på Stockholmspolisen som i övrigt är förtegen om händelsen.

Ett larm kom in till polisen vid niotiden på tisdagen om ett våldsbrott i Hallonbergen i Sundbyberg. Enligt uppgifter till SVT var det en stor polisinsats på plats och polisen var tvungna att skjuta för att avbryta ett pågående brott.

– Vi har fått samtal om brott i Hallonbergen, vi kommer dit och avlossar skott för att avbryta pågående brott, säger polisens presstalesperson Towe Hägg.

Polisen avlossade skott

Polisen hittade två personer som båda avled. En person påträffades inomhus och avled på plats, en person hittades utomhus mycket allvarligt skadad och fördes till sjukhus och avled vid 11-tiden. Strax före klockan 17 bekräftade polisen att det handlar om en man och en kvinna.

Vad hade de för slags relation till varandra?

– Det säger jag inget om nu, säger Lars Byström på Stockholmspolisen vid 17-tiden.

Polisen avlossade skott men skadade ingen.

– Nej, vi träffade ingen, säger Lars Byström.

Fyra gripna

Strax efter klockan 09.00 under tisdagsmorgonen hade polisen gripit tre personer misstänkta för mord och mordförsök och någon timme senare greps ytterligare en person, totalt greps alltså fyra personer. Vid 17-tiden var samtliga anhållna. Vid 19.00-tiden meddelade polisen att en av de anhållna hade frigivits.

Polisens tekniker på plats. Foto: SVT/Cecilia Hedquist

Enligt frilansfotografen Janne Åkesson på plats sökte polisen med hundpatruller i garagen runt Hallonbergen och han uppger att två av gärningsmännen greps efter jakt nere i kulvertar i ett parkeringsgarage.

Oklart vad som ligger bakom mordet

Polisen är ännu förtegen om vad som ledde fram till morden. Om det var skottlossning innan polisen kom till platsen är också oklart.

– Vi vet inte säkert vad som hände, men vi fick samtal från SOS Alarm. Vi har personal på plats för att prata med vittnen och våra tekniker är där för att söka spår, säger Towe Hägg.

För tillfället känner inte polisen till om det finns några fler skadade.

– Men vi är på plats och det här är initiala uppgifter och saker kan ändras, säger Towe Hägg.

Polisen kommer att ha extra mycket personal på plats i Hallonbergen under tisdagen för att sprida trygghet och för att kunna samla in eventuella vittnesuppgifter.

I januari sköts en person i Hallonbergen. När han var på väg till sjukhuset prejades han av vägen i Solna och sköts till döds.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Hallonbergen

Mer i ämnet
Polisen söker med hundpatruller. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Tungt beväpnad polis är på plats i Hallonbergen. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Foto: Janne Åkesson/Swepix
Foto: SVT/Cecilia Hedquist
Foto: Janne Åkesson/Swepix
Foto: SVT/Cecilia Hedquist
Foto: SVT